Live Live

AUDIO | Zuid-Eschmarke en gemeente Enschede opnieuw om tafel

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 20:37

AUDIO | Zuid-Eschmarke en gemeente Enschede opnieuw om tafel

Voetbalvereniging Zuid-Eschmarke en de gemeente Enschede gaan weer met elkaar in gesprek om tot een overeenkomst te komen voor verkoop van de oude kantine aan de J.J. van Deinselaan. De gemeenteraad besloot maandagavond om tot die tijd niet over aankoop van het gebouw te stemmen.

Enkele weken geleden leek het voorstel om 117.000 euro te reserveren voor aankoop van de kantine nog rijp voor besluit per hamerslag. Een noodkreet van Zuid-Eschmarke wierp een andere blik op de zaak. Het bestuur van de voetbalvereniging zei niet van plan te zijn een handtekening te zetten onder de huidige voorwaarden.

Boete
De club zou de ‘winst’ (80.000 euro na aftrek van huurschuld) moeten besteden aan een nieuw kunstgrasveld of een nieuw clubhuis. Maar als leden van Zuid-Eschmarke of Sportclub Enschede komende maand niet akkoord gaan met een fusie van beide clubs, is dat onmogelijk en riskeert de club een boete van 50.000 euro voor contractbreuk. Het bestuur is bang voor persoonlijke aansprakelijkheid.

Onderhandelen
Wethouder Niels van den Berg wilde de kredietaanvraag toch in stemming brengen met de belofte dat de aansprakelijkheidskwestie uit het nog niet ondertekende koopcontract wordt gehaald. Een meerderheid van de fracties wacht liever tot een volgende raadsvergadering en wil dat de gemeente eerst terug naar de onderhandelingstafel gaat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: