Live Live

AUDIO | Winkel vol pindakaas blijft in hartje Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 09:45

AUDIO | Winkel vol pindakaas blijft in hartje Enschede

Pop-up store De Pindakaaspot in de binnenstad van Enschede wordt vanaf 1 juli voor minstens twee jaar een 'officiële' winkel. Eigenaar Robert van Dijk heeft een huurcontract voor deze periode getekend. In oktober 2018 opende de Enschedeër een tijdelijke winkel met verschillende soorten ambachtelijke pindakaas en huisgemaakte pindasauzen aan de Korte Hengelosestraat.

Na de 'proefperiode' stelde Van Dijk vast dat de vraag naar zijn smeersels groot genoeg is voor de huur van het pand op langere termijn. „Nederlanders zijn er gek op, maar ook Duitsers komen van heinde en verre voor de pindakaas”, zegt de Enschedeër, die regelmatig op straat herkend wordt als 'de pindakaasman'. Van Dijk begon zijn pindakaas-avontuur in 2016. Hij richt zich sindsdien fulltime op het product dat hij nog dagelijks op zijn boterham smeert.

Natuurlijk
De verkrijgbare smaken bij De Pindakaaspot lopen uiteen van naturel tot pindakaas met toevoegingen als knoflook, rozemarijn, kokos of chili. Naast pindakaas biedt Van Dijk een selectie aan huisgemaakte pindasauzen aan. De ondernemer denkt dat zijn product met name in de smaak valt omdat mensen tegenwoordig steeds bewustere voedingskeuzes maken. Zijn smeersels zijn ambachtelijk bereid en bevatten geen toevoegingen als suikers, oliën, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: