Live Live

AUDIO | Tweede klimaatmars in Enschede blijft bescheiden

Vrijdag 29 november 2019 16:22

AUDIO | Tweede klimaatmars in Enschede blijft bescheiden

Duizend deelnemers waren het niet. Maar tussen de honderd en honderdvijftig mensen waren vrijdagmiddag zeker present bij de tweede klimaat-protestmars van Extinction Rebellion door de Enschedese binnenstad.

Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Veel actievoerders hadden protestborden bij zich, met teksten als ‘Humanity has wiped out 60% of animals since 1970’. Met de mars hopen de organisatoren aandacht te vragen voor alle milieuproblemen, zoals klimaatverandering en vervuiling. De fietsersbond had zich ook aangesloten bij het protest.

De organisatie had na de eerste mars gehoopt op beduidend meer deelnemers. Het streven was ongeveer duizend. De familie Kok - Astrid, schoondochter Leonie en kleinzoon Pieter - was er speciaal voor met de bus uit Oldenzaal gekomen. „Teleurstellend”, vond Leonie de opkomst, die rond de 150 bleef hangen. „Ik had wel gehoopt op meer mensen.” Toch heeft de protestactie nut, vindt ze. „Als je echt iets wilt bereiken, moet de overheid het doen. En dan moet je ze wakker schudden.” Pieter heeft er zelfs het laatste uur op school voor gemist. „Een kleine klimaatstaking”, glimlacht zijn moeder.

De mars door de binnenstad begint uiteindelijk een kwartiertje later dan gepland, om ten slotte te eindigen op het Ei van Ko.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lilian ten Donkelaar

Deel deze pagina: