Live Live

AUDIO | Raadsbrede steun in Enschede voor omroep 1Twente

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 16:06

AUDIO | Raadsbrede steun in Enschede voor omroep 1Twente

De gemeenteraad van Enschede reikt omroep 1Twente Enschede de helpende hand. Bij de behandeling van de Zomernota zijn dinsdagavond twee moties aangenomen, waardoor 1Twente naar verwachting meer financiële ruimte krijgt. Beide moties werden ingediend door alle dertien partijen in de raad en ook unaniem aangenomen.

De ene motie roept het college van B&W op om 1Twente in te zetten voor communicatie vanuit de gemeente, zoals series over maatschappelijke thema's en reportages vanuit de wijken en dorpen van Enschede. De andere motie vraagt om een onderzoek naar een terugkeer van het politieke programma 053, dat tot enkele jaren geleden werd uitgezonden op radio, tv en via internet. Dit programma stopte destijds omdat de gemeente er geen geld meer voor beschikbaar stelde.

Raadslid Joost Nijhuis (VVD) gaf woensdag op de radio bij 1Twente uitleg over de raadsbrede steun aan de omroep: "1Twente verricht fantastisch werk en is binnen haar branche de beste, dat is ook dit jaar weer gebleken. Jullie zijn een voorbeeld voor de rest van Nederland. Wij vinden het een gezamenlijke opgave van de gemeente, provincie en het Rijk om zo'n instituut overeind te houden."

Nijhuis ziet voor de omroep van Enschede ook een rol bij het uitleggen van het politieke spel, de dilemma's waar de raadsleden voor staan en waarom er bepaalde keuzes worden gemaakt. "We verliezen de mensen die op ons gestemd hebben, omdat we tegenwoordig in de raadszaal niet meer de tijd krijgen om uit te leggen waarom we bepaalde keuzes maken. In de raadszaal krijg je twee minuten per item, te kort om uit te leggen hoe je tot een besluit komt." Een terugkeer van het journalistieke praatprogramma 053 geeft de raadsleden die ruimte wel.

"Ik ben blij met de raadsbrede politieke steun voor onze omroep. We gaan nu vol goede moed aan de slag om zo snel mogelijk geld te vinden voor ons voortbestaan", aldus directeur Flip van Willigen van 1Twente Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: 1Twente

Deel deze pagina: