Live Live

AUDIO | Partij voor Dieren vraagt ministers doden van dieren op Airport Twente te voorkomen

Gepubliceerd: Zondag 28 april 2019 17:35

AUDIO | Partij voor Dieren vraagt ministers doden van dieren op Airport Twente te voorkomen

De Partij voor de Dieren vraagt het kabinet om de provincie Overijssel de ontheffing voor het afschieten van dieren op Airport Twente te laten intrekken. Ook verzoekt ze steun voor de vraag van Faunabescherming aan de rechtbank Zwolle om een ordemaatregel te treffen die het doden per direct verbiedt.

De partij stelt naar aanleiding van een artikel in Tubantia Kamervragen aan de ministers van Landbouw en van Infrastructuur. Op verzoek van het vliegveld in Twente heeft de provincie in maart ontheffing verleend voor het doden van voor een deel beschermde diersoorten in het belang van de vliegveiligheid. Organisaties als Faunabescherming en de Dassenwerkgroep Twente hebben bezwaar gemaakt. Ook de das mag volgens de ontheffing in een uiterst geval op de start- en landingsbaan worden afgeschoten. Faunabescherming heeft een rechtszaak aangespannen.

Kamerleden Lammert van Raan en Femke Merel van Kooten willen op een aantal specifieke vragen antwoord, zoals of de bewering van Faunabescherming klopt dat de selectie van te verjagen, te vangen of te doden dieren nauwelijks is onderbouwd. Algemeen vragen ze of het niet beter is ‘de ontheffing volledig in te trekken en te stoppen met het doodschieten van dieren ten faveure van de luchtvaartsector’.

1Twente sprak met Tweede Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren. Beluister het interview hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: