Live Live

AUDIO | Nieuws lezen of radio maken? Dat kan in Balengebouw tijdens Museumnacht

Gepubliceerd: Donderdag 10 oktober 2019 16:22

AUDIO | Nieuws lezen of radio maken? Dat kan in Balengebouw tijdens Museumnacht

Zaterdagavond 12 oktober openen oude panden, culturele instellingen en musea in Enschede hun deuren voor iedereen.

Eén groot festival van kunst en cultuur, dat wordt Museumnacht Enschede komende zaterdag. In totaal zijn er op maar liefst 10 locaties in de stad activiteiten. Onder meer het Rijksmuseum Twente, de Museumfabriek en het Wilminktheater doen mee.

Open deur Balengebouw
Ook het Balengebouw, destijds onderdeel van de voormalige textielfabriek de Bamshoeve, opent zijn deuren. Samen komen 1Twente en Tubantia met een speciaal randprogramma.

Op de onderste verdieping krijgen bezoekers bij 1Twente de kans om radio te maken en kunnen ze testen of ze geschikt zijn als nieuwslezer.

Dansen op de redactievloer of leren hoe je jouw social media bereik vergroot? Dat kan op de redactievloer van Tubantia. Daarnaast is er een foto-expositie en zijn er speedtours in en rondom het gebouw.

Toegang

De eerste Enschedese museumnacht duurt van 19.00 uur tot 24.00 uur. Daarna volgt er een afterparty in het Rijksmuseum tot 03.00 uur.

Een toegangskaartje kost €15 en biedt toegang tot alle deelnemende instellingen, inclusief de afterparty. Het polsbandje kun je na de museumnacht inleveren voor een gratis herhaalbezoek bij sommige deelnemende partijen. 

Meer weten over de Museumnacht? Klik hier.

Luister hieronder naar wat er nog allemaal gebeurt:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: