Live Live

AUDIO | Inzamelactie voor ouders model Lotte van der Zee donderdag open

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 22:25

AUDIO | Inzamelactie voor ouders model Lotte van der Zee donderdag open

De inzamelingsactie voor de ouders van het overleden model Lotte van der Zee (20) uit Enschede gaat donderdag van start. EHV, de hockeyvereniging waar Lotte lid van was, hoopt met de crowdfundingsactie 35.000 euro op te halen. Mocht het streefbedrag worden overschreden, dan wordt dat extra geld gedoneerd aan drie goede delen.

De Enschedese hockeyvereniging wil het geld inzamelen om de ouders van Lotte financieel te ondersteunen. „Hierdoor hoeven zij zich de komende maanden geen zorgen te maken over hun inkomsten en kunnen ze zich volledig richten op het verwerken van het verlies van hun allerliefste Lotte”, aldus EHV. De link naar de donatiepagina wordt nog gepubliceerd op de site van de hockeyvereniging.

Medewerking
Rabobank Enschede-Haaksbergen en Damsté advocaten-notarissen verlenen hun medewerking aan de inzamelingsactie. Als de donaties meer opbrengen dan het streefbedrag van 35.000 euro, worden de overige donaties overgemaakt aan drie goede doelen. Dat zijn Stoploverboys.nu, de Dierenambulance en de Linda Foundation. De goede doelen zijn volgens EHV uit naam van Lotte gekozen door de ouders. Het geheel van de overgemaakte donaties wordt gecontroleerd door Damsté Advocaten-Notarissen.

Lotte’s ouders, Eugeniek en Bert van der Zee, zijn geroerd door de inzamelactie. Eugeniek van der Zee: „Aanvankelijk waren we van mening dat het niet nodig is. We redden ons wel. Maar er zijn wel veel niet gedekte kosten. Deze inzamelactie is daarom een heel lief gebaar.” De ouders staan dan ook achter de crowdfundingsactie.

Autopsie
Lotte van der Zee, in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld, werd ruim twee weken geleden getroffen door een hartstilstand tijdens de familievakantie in Oostenrijk. Ze werd daarna in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden, maar ontwaakte daar niet meer uit. Lotte van der Zee werd 20 jaar oud.

Artsen hebben geen oorzaak kunnen vinden voor haar hartstilstand. Om die reden heeft de Duitse justitie de afgelopen dagen autopsie gedaan, een standaardprocedure als artsen geen precieze oorzaak hebben kunnen vinden. De uitslag daarvan wordt over enkele weken verwacht, zegt de familie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: