Live Live

AUDIO | Gemeente Losser vreest voor drugsoverlast vanuit Glanerbrug

Gepubliceerd: Vrijdag 31 mei 2019 09:37

AUDIO | Gemeente Losser vreest voor drugsoverlast vanuit Glanerbrug

Door de strengere drugsaanpak in Glanerbrug, vreest CDA-raadslid Sandra Tiethoff uit Overdinkel een verschuiving van de drugsoverlast naar de gemeente Losser. Zij vindt dat Losser een voorbeeld moet nemen aan de gemeente Enschede.

Sinds 1 januari kan de politie harder optreden tegen drugsgebruikers in Glanerbrug. Daar is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast, waardoor in delen van het grensdorp een verbod geldt op het gebruik van drugs in de openbare ruimte.

Verschuiving
Het is een maatregel die vruchten afwerpt, maar de drugsoverlast neemt juist in de gemeente Losser toe, merkt CDA-raadslid Sandra Tiethoff. „Ik merk echt een verschuiving.” Zo treft ze regelmatig gebruikte drugsspuiten aan. „Op de brug aan de Goormatenweg, bijvoorbeeld. Maar ook aan het Lagapad. Dat is een geschikte plek voor dealers, zo tussen Duitsland, Glanerbrug en Losser in.”

Motie
In maart vroeg Tiethoff middels een raadsbreed aangenomen motie al aandacht voor de drugsproblematiek. Tijdens de commissievergadering deze week vroeg ze het college van B en W welke stappen er zijn gezet. „Uit de beantwoording van wethouder Prins bleek dat er op preventief gebied veel gebeurt en daar ben ik blij om. Maar op het gebied van overlast moeten we ook onze kop niet in het zand steken. We mogen een voorbeeld nemen aan de aanpak van de gemeente Enschede.”

Burgemeester Cia Kroon gaf aan dat de bestrijding van drugsoverlast een hoge prioriteit heeft, maar ze krijgt van de politie geen signalen dat het probleem zich van Glanerbrug naar Losser verschuift.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: