Live Live

AUDIO | 75 jaar vrijheid vieren? “Dat doen we samen”

Gepubliceerd: Vrijdag 17 januari 2020 16:15

AUDIO | 75 jaar vrijheid vieren? “Dat doen we samen”

Ook dit jaar wordt weer stilgestaan bij de herdenking van de bevrijding van Enschede. Maar 2020 is een bijzonder jaar. Precies 75 jaar geleden werden de stad en ons land bevrijd. Om dit naar behoren te kunnen vieren, zette Gemeente Enschede een speciale website in elkaar.

Laura Ratering | 1Twente


Rachel Denneboom, voorzitter van het 4 en 5 mei comité Enschede, had samen met haar team al langer een idee voor zo’n website. “We kunnen niet alle activiteiten in de gaten houden”, licht ze toe. “Vele clubs in Enschede organiseren leuke activiteiten rondom de herdenking. Het moet daarom een platform worden, waarop de gemeente en organisatoren kunnen aankondigen wat ze doen en geïnteresseerden alles kunnen vinden.”

Website is maar één onderdeel
Voor Denneboom is de website een leuke mogelijkheid om alle activiteiten een plek te kunnen geven. “Maar daarnaast, en dat is nog een stukje belangrijker, ben ik blij dat we dit met elkaar doen. Grote dank gaat daarom uit naar de gemeenteraad”, zegt de voorzitter. Samen hebben de Enschedese politici vorig jaar een motie geschreven waarin stond dat er geld moet komen voor een bijzonder jaar dat geheel in het teken van herdenken en bevrijding staat. “Vrijheid vieren. Dat doen we dus samen, omdat we het elkaar gunnen”, aldus Denneboom.

Meer dan één dag
Het gaat Denneboom dan niet alleen om de Enschedese bevrijding. “Uiteindelijk gaat ons agenda door tot en met 24 oktober, de dag waarop de Verenigde Naties werden opgericht”, vertelt ze.

Kijk voor meer op enschedeviertvrijheid.nl of stuur een mail naar info@enschedeviertvrijheid.nl als u een activiteit organiseert.

Luister hieronder naar het interview met Rachel Denneboom:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: