Live Live

AUDIO | “Vak-P hou je niet stil. Dat moet je ook niet willen”

Gepubliceerd: Vrijdag 26 juni 2020 16:31

AUDIO | “Vak-P hou je niet stil. Dat moet je ook niet willen”

Lucas Fransen, voorzitter van de grootste supportersvereniging van FC Twente, is een man die geen blad voor de mond neemt. Zijn mening over de heropening van stadions per 1 september: “Zo snel mogelijk naar een vol stadion.”

Ernst Bergboer | 1Twente

Fransen weet het fraai te verwoorden. “Heel rustig aan, maar met redelijke snelheid opschalen. De eerste week eenderde vol, dan tweederde, daarna vol.”

“Natuurlijk wordt er gejuicht”
De supportersvoorman is sceptisch over de haalbaarheid van maatregelen. “Zingen, dat wordt niet wat in een halfleeg stadion. Maar niet juichen als er gescoord wordt? Jij denkt dat we dat niet doen? Natuurlijk wordt er gejuicht, natuurlijk wordt er omarmd.”

Fransen acht zich geen viroloog, maar zet duidelijk vraagtekens bij de zin van alle maatregelen. “Daar hobbelen we gewoon achteraan, hè… Natuurlijk moet je kijken naar de actualiteit, naar wat er gebeurt. Maar kijk naar het protest op de Dam. Dat heeft geen corona-gevallen opgeleverd.”

Welke aanpak de supportersvereniging precies gaat kiezen, kan Fransen nog niet zeggen. “Dit is heet van de naald. Het hangt in grote mate ook af van de Ultra’s van Vak-P, natuurlijk. Die hou je niet stil en dat moet je ook niet willen.”

Hieronder vind je het hele gesprek met Lucas Fransen bij 1Twente Vandaag.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente

Deel deze pagina: