Live Live

Asociale bestuurder na achtervolging van 11 kilometer aangehouden in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 12:19

Asociale bestuurder na achtervolging van 11 kilometer aangehouden in Enschede

De politie heeft woensdag een asociale weggebruiker aangehouden in Enschede. Dat ging niet zonder slag of stoot, de politie zat de verdachte al vanaf Borne op de hielen, maar hij negeerde alle stoptekens. Er was dan ook een achtervolging van elf kilometer nodig voor de bestuurder kon worden aangehouden.

Agenten voerden gisteren een onopvallende surveillance uit op de A35. Door de sneeuwval stond de politie in de file en werden zij via de besneeuwde vluchtstrook met hoge snelheid ingehaald. Er werd meteen een stopteken gegeven aan de bestuurder van de Volkswagen Polo, maar daar trok de wegpiraat zich niets van aan.

Cocaïne
Uiteindelijk werd de samenwerking opgezocht met andere basisteams en werd de verdachte bij de afslag Enschede-West tot stoppen gedwongen. Hier is direct een blaastest afgenomen, waar een F-indicatie werd geblazen. Na het afnemen van een speekseltest bleek dat de snelheidsduivel mogelijk ook onder invloed was van cocaïne. Een GGD-arts heeft bloed bij de overtreder afgenomen. Dit wordt verder onderzocht door het NFI.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Er wordt ook een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en het rijden over de vluchtstrook. De verdachte moet tevens deelnemen aan de cursus Educatieve Maatregel Gedrag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: