Live Live

Appartementen en winkels op plek De Rots in Enschede

Maandag 22 januari 2018 17:26

Appartementen en winkels op plek De Rots in Enschede

Op de plaats aan de Walstraat 43 waar vroeger jongerencentrum De Rots stond, begint binnenkort de bouw van een appartementencomplex.

 Het pand van De Rots is allang gesloopt. De locatie in hartje binnenstad werd vorig jaar gekocht door de Groninger projectontwikkelaars Veldboom & Bakker. Die willen hier appartementen bouwen met winkelruimtes eronder. Voor het slopen van de voormalige kelder van het jongerencentrum loopt nu de vergunningprocedure. Die sloop is nodig om de fundering van het nieuwe gebouw aan te kunnen brengen.


Er ligt een plan voor de bouw van twaalf appartementen, met de voorgevel aan de Zuiderhagen. Onder het gebouw komt een voetgangerspassage die de Walstraat en de Zuiderhagen met elkaar verbindt. Op de begane grond wordt tevens ruimte gecreëerd voor kleinschalige bedrijven.

Volgens projectontwikkelaar Axel Veldboom zijn de stadsbouwmeesters van Enschede akkoord met het ontwerp. "De sloopvergunning voor de kelder verwachten we elk moment. Aansluitend kunnen we meteen beginnen met de bouw."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Deel deze pagina: