Live Live

Antisliplaag op Stationsplein in Enschede laat alweer los

Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 23:11

Antisliplaag op Stationsplein in Enschede laat alweer los

De antisliplaag die drie weken geleden werd aangebracht op de spekgladde rvs-goten op het Stationsplein in Enschede, laat op veel plekken alweer los.

De roestvrijstalen stroken op het Stationsplein werden drie weken geleden stroever gemaakt met een speciale laag. Doel was het voorkomen van (meer) ernstige valpartijen. Vooral tijdens de natte herfstdagen en koude wintermaanden zijn de goten spekglad. Tevens kreeg het Stationsplein rode markeringen, waarmee de fietspaden worden aangeduid.

Uitglijder

Ben Boksebeld uit Hengelo gleed in februari dit jaar uit op het Stationsplein. Hij kon enkele weken niet werken door een kneuzing en beschadiging van het botvlies. „Terwijl ik het Stationsplein probeerde over te steken gleed ik uit op één van de stalen profielen die het plein in gelijke vierkanten verdelen. Blijkbaar waren ze door de regen spekglad geworden”, zei Boksebeld na het ongeluk. Boksebeld is niet de enige die ten val kwam op het plein door de goten.

De gemeente erkende direct na Boksebelds valpartij dat de goten te glad zijn. „De stroken van rvs worden inderdaad glad bij sneeuw of regen. We zandstralen ze jaarlijks om ze ruwer te maken, maar dat blijkt niet afdoende om het helemaal veilig te maken”, zei een woordvoerder van de gemeente destijds.

Stroeve stroken
De gemeente kondigde aan in het voorjaar enkele looppaden aan te leggen. Na overleg met een aannemer stapte de gemeente af van dat voornemen, waarna besloten werd de bestaande rvs-stroken stroever te maken. Werklieden spoten met een machine de antisliplaag over de bestaande goten heen.

Inmiddels is een groot deel van die antisliplaag die drie weken geleden werd aangebracht op het Stationsplein alweer verdwenen. Zowel de rode als de grijze laag heeft beschadigingen opgelopen. De gemeente kon hier dinsdag niet op reageren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.

Eerder maakte 1Twente Enschede onderstaande reportage over de aanleg van de stroeve stroken.


Deel deze pagina: