Live Live

Animatie Demcon voor Harvard krijgt wetenschappelijke status

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 12:31

Animatie Demcon voor Harvard krijgt wetenschappelijke status

Mooi succesje voor Demon nymus 3D, ‘dochter’ van techbedrijf Demcon. Demcon nymus 3D is gespecialiseerd in de maken van (video)animaties over complexe onderwerpen. De animatie die het Enschedese bedrijf maakte voor de vermaarde universiteit Harvard is zo goed, dat de animatie deel is gaan uitmaken van een wetenschappelijk publicatie.

Het vooraanstaande tijdschrijft Cell schrijft in het meest recente nummer over het onderzoek van Harvard naar de embryonale ontwikkeling van de zogeheten eilandjes van Langerhans in de alvleesklier. Om dat visueel inzichtelijk te maken kreeg Luke Whitehorn van Demcon nymus3D van Harvard de opdracht er een animatie bij te maken. Hij ontwikkelde daarvoor een model dat tot nieuwe wetenschappelijke inzichten leidde. Reden waarom Whitehorn nu co-auteur is van een recente publicatie Cell.

Demcon nymus3D (10 werknemers) maakte al eerder animaties voor Cambridge University, Duke University, CERN, Institut Pasteur en tal van andere bekend instituten. “De uitdaging is telkens om ons in korte tijd een onderwerp eigen te maken en daaruit een helder verhaal te destilleren”, zegt directeur Vincent Bos.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: