Live Live

Ambtenaar onttrok voor 38.000 euro aan gemeentekas

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 19:07

Ambtenaar onttrok voor 38.000 euro aan gemeentekas

Een medewerker van de gemeente Enschede is eerder dit jaar op staande voet ontslagen vanwege fraude met gemeenschapsgeld. Hij wordt ervan verdacht voor een bedrag van 38.000 euro aan goederen en diensten aan de gemeente te hebben onttrokken.

Hoewel het ontslag al in februari zou zijn voltrokken, is het incident pas deze week in openbaarheid gebracht via de publicatie van een jaarlijkse accountantscontrole. De ambtenaar was werkzaam binnen het Facilitair Bedrijf, een afdeling die zich onder meer bezighoudt met de inkoop en huisvesting van de gemeente Enschede.

Kleding en voeding
De medewerker zou de 38 mille aan de gemeente hebben onttrokken via de ‘aanschaf van niet voor de gemeente bestemde goederen en diensten’. Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat het hier specifiek gaat om kleding, voeding en schoonmaakdiensten.

Na de eerste signalen van fraude is een intern en een extern onderzoek uitgevoerd. Alle sporen wezen naar de betreffende ambtenaar. De gemeente heeft hem verplicht om de geleden schade te vergoeden. Bovendien is er melding gedaan bij justitie, waar de zaak nog steeds onder behandeling ligt.

Correct gehandeld

Volgens het accountantsverslag is er correct door de gemeente gehandeld. Er zijn al extra maatregelen genomen. „Er was al sprake van een streng beleid wat betreft fraudepreventie”, aldus een gemeentewoordvoerder. „Maar er zijn nu extra regels opgesteld rond wie goederen voor de gemeente bestelt, in ontvangst neemt en betaalt.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: