Live Live

Aldi naar winkelcentrum Zuid in Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 23 oktober 2018 10:06

Aldi naar winkelcentrum Zuid in Enschede

Aldi opent op 2 november een nieuw filiaal in het winkelcentrum op de Wesselerbrink. De vestiging aan De Posten gaat dicht.

Het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Zuid krijgt in ieder geval vier en mogelijk zelfs vijf supermarkten. Op 2 november opent Aldi hier een groot filiaal, in het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum dat is aangebouwd op de plek waar vroeger een postkantoor was.

Het wordt de vierde supermarkt in het complex, naast Jumbo, de Oosterse supermarkt Ada en Lidl, die hier al jaren zitten. Aldi was nooit echt in beeld om zich te vestigen aan de Wesselernering. „We zijn dan ook blij met deze nieuwe huurder”, aldus Frank Roeloffzen van Roeloffzen Vastgoed. Het Aldi-filiaal aan De Posten gaat zaterdag definitief dicht.

Nieuw filiaal
Aldi betrekt in Enschede niet alleen een nieuwe winkel op de Wesselerbrink: in het Miro Center opent op 23 november een ander nieuw filiaal. De winkel aan de Lipperkerkstraat gaat per 1 januari 2019 dicht. Verder zou de Aldi aan de Deurningerstraat eindelijk kunnen verhuizen naar het Woonplein, zoals al jaren de bedoeling is. De gemeente had als voorwaarde gesteld dat de supermarkt pas zou mogen bouwen op het Woonplein als er een oplossing was voor de ontwikkeling van de locatie-Deurningerstraat. Hiervoor ligt een woningplan en dat is volgens een ingewijde nu op een haar na geveld. Dat betekent dat over enige tijd op het Woonplein met de bouw kan worden begonnen van een nieuwe winkel. Die komt op het braakliggende terrein naast Maison Manon en de Action.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: