Live Live

Aldi in Enschede maakt plaats voor 28 woningen

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 13:20

Aldi in Enschede maakt plaats voor 28 woningen

De Aldi aan de Deurningerstraat maakt plaats voor 28 koopwoningen. De supermarkt verhuist naar Woonplein Schuttersveld.

De omgeving van de Deurningerstraat binnen de singel krijgt een flinke facelift met de bouw van 28 koopwoningen op de plek waar nu nog de Aldi is gevestigd. Het onderkomen van de supermarkt wordt gesloopt, de Aldi verhuist naar een nieuw pand op het Woonplein Schuttersveld.

De overeenkomst over de herontwikkeling van de Aldi-locatie en de verhuizing van de supermarkt is gistermiddag ondertekend door vertegenwoordigers van Aldi Vastgoed, ontwikkelaar Hegeman en wethouder Jeroen Diepemaat (wonen). Voor de realisatie is nog een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

De verwachting is dat Aldi op zijn vroegst medio zomer 2020 de nieuwe winkel opent op het meubelplein nabij Maison Manon. Mochten de procedures voorspoedig verlopen, dan denkt ontwikkelaar Hegeman aan het einde van 2020 of begin 2021 te kunnen beginnen met de bouw van de 28 woningen. Gelijktijdig met de werkzaamheden zal ook de busbaan die de Deurningerstraat doorsnijdt iets worden verlegd door de 'knik' weg te halen.

Invalswegen fraaier
Wethouder Diepemaat toonde zich ingenomen met de herontwikkeling. "Dit deel van de Deurningerstraat zal hier enorm van opknappen, omdat daarnaast ook wordt gewerkt aan plannen voor de Raiffeisenstraat, de melkfabriek, het voormalige Arke-pand en de nieuwbouw van de Lasonderdriehoek tegenover de huidige Aldi. Dit plan past in ons streven de invalswegen een fraaier aanzien te geven.''

Namens Aldi toonde Diederik Klerk van Aldi Vastgoed zich al evenzeer verheugd over de plannen. "We zijn hier jaren mee bezig geweest en gaan van een gedateerd pand naar prachtige nieuwbouw met veel meer ruimte. Inclusief magazijn hebben we straks 1700 vierkante meter tot onze beschikking op een prima locatie met goede parkeermogelijkheden.''

Hogere segment

Ontwikkelaar Hegeman werkt nog volop aan de definitieve tekening voor de 28 koopwoningen. "Die zijn bestemd voor mensen die houden van het wonen in de stad op korte afstand van het centrum", zegt Evert van Kooten, woordvoerder van de ontwikkelaar. De te bouwen woning worden gecombineerd met parkeermogelijkheden op een aantal plekken in het gebied. De verwachte koopprijzen van de huizen bevinden zich volgens Van Kooten in het 'hogere segment' van de markt.

"We verwachten dat er veel vraag naar is", zegt Diepemaat. "De huizen gaan toch al goed in Enschede en daarbij is dit ook nog eens de perfecte locatie. Wie hier komt te wonen kan kruipend de binnenstad in en zit ook nog eens dicht bij het station. Dat is ideaal."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: