Live Live

Albert Heijn en Etos verlaten winkelcentrum Eschmarke

Woensdag 19 april 2017 13:07

Albert Heijn en Etos verlaten winkelcentrum Eschmarke

Een flinke aderlating voor het winkelcentrum aan de Esmarkelaan. Supermarkt Albert Heijn en drogisterij Etos gaan op korte termijn sluiten.

Beide winkels zijn onderdeel van het concern Ahold. Etos was er sinds de opening van het winkelcentrum, begin 2008, gevestigd. Slechts een paar maanden later nam Albert Heijn de gloednieuwe C1000 over.

Klandizie
"We kijken continu naar ons winkelbestand", zegt woordvoerster Els van Dijk van Albert Heijn. "Het gaat om de locaties en het aantal klanten, maar natuurlijk ook wat de winkels opleveren."

Binnen Albert Heijn is bekend dat het filiaal aan de Esmarkelaan nooit heeft voldaan aan de verwachtingen. Het moest een wijkwinkel worden, maar omdat de beoogde woonwijk op het Eschmarkerveld nooit is gerealiseerd bleef het aantal potentiële klanten beperkt.

Domper
Het huurcontract van de Albert Heijn loopt in oktober af en zal dus niet worden verlengd. Wanneer de Etos dicht gaat is niet bekend. Het vertrek van beide ketens betekent een flinke domper voor het winkelcentrum.

In de afgelopen jaren sloten ook al bakkerij Alink en Kaasboetiek Kaas & Co. Laatstgenoemde pand is later ingevuld door New York Pizza. De overige zaken - Apotheek Esmarke, Kuypers Haarmode en Eetcafé 't Eikpunt - zijn bewoners van het eerste uur.

AH Glanerbrug
Hoewel er speculaties zijn dat ook de Albert Heijn aan de Gronausestraat in Glanerbrug haar deuren zal sluiten en zich wil concentreren op de Albert Heijn XL in het Mirocenter, kan het moederbedrijf dat nog niet bevestigen. "We zijn nog aan het kijken naar deze winkel, maar eigenlijk geldt dat voor al onze winkels", aldus woordvoerster Els van Dijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Google Maps. 

Deel deze pagina: