Live Live

Afvaldump in Enschede: aso-gedrag of gevolg van diftar?

Gepubliceerd: Maandag 20 mei 2019 12:57

Afvaldump in Enschede: aso-gedrag of gevolg van diftar?

Afvaloverlast in Enschede is de afgelopen jaren flink toegenomen. Althans, de kosten voor het opruimen van gedumpt huis-, tuin- en keukenafval zijn gestegen. En het aantal meldingen van overlast door inwoners is ongeveer verdubbeld na 2016.

De Twentsche Courant Tubantia vraagt inwoners van Enschede om mee te denken over de oplossingen. Welke maatregelen moeten er volgens u genomen worden tegen afvaloverlast? Of is er volgens u helemaal geen sprake van overlast? Al 300 mensen vulden de enquête in.

Enquête
‘Niet het afval is het probleem, maar de mensen zelf’, schrijft een deelnemer. Een ander noemt diftar ‘de bron van de ellende, het loont afval op straat te gooien.’ Er zijn deelnemers die pleiten voor nascheiding. Een enkeling vindt het lastig: ‘Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen afval en dat het oude systeem niet meer van deze tijd is. Maar ondertussen zit ik wel in de troep van een ander.’

Behalve over afvaldump, stelt Tubantia ook vragen over het aantal afvalcontainers aan huis. En Tubantia is benieuwd wie bereid is om de grijze container te leveren, om het restafval zelf naar een inzamelpunt in de buurt te brengen. De enquête is hier in te vullen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wilco Louwes

Deel deze pagina: