Live Live

AUDIO Afrit Enschede-West op A35 krijgt extra rijstrook

Gepubliceerd: Dinsdag 16 oktober 2018 18:21

AUDIO Afrit Enschede-West op A35 krijgt extra rijstrook

De afrit Enschede-West en N18/Haaksbergen ter hoogte van de Grolsch gaat er vanaf vrijdag tien dagen uit. Rijkswaterstaat laat de afslag van de A35 aanpassen, om filevorming in de spitsuren te beperken.

Wie vanuit Hengelo via de A35 naar Enschede rijdt heeft ter hoogte van afslag 26 bij bierbrouwer Grolsch twee mogelijkheden: een tweebaans afrit naar de N18 richting Haaksbergen en de Achterhoek of een eenbaans afrit naar Enschede-West die eerst onder het viaduct door gaat. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat is echter gebleken dat tijdens de spits op de laatstgenoemde afrit files ontstaan. Aannemer Noaber18 gaat de afslag op verzoek van de wegbeheerder aanpassen.

Werk start vrijdagavond

De werkzaamheden beginnen aankomende vrijdag om 20.00 uur. De afslag gaat tien dagen dicht. Op de A35 is in beide richtingen slechts een rijstrook toegankelijk en geldt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Voor de thuiswedstrijd van FC Twente op vrijdag 26 oktober wordt de afslag naar Enschede-West tussen 17.00 en 20.00 uur opengesteld, zodat supporters naar het stadion kunnen rijden.

Op maandag 29 oktober om 5.00 uur kan de afslag naar verwachting weer in gebruik worden genomen. In de nieuwe situatie blijft er één afslag over, die zich opsplitst in twee rijstroken richting Enschede-West en nog maar een rijstrook richting Haaksbergen. Volgens Rijkswaterstaat kunnen de werkzaamheden bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

Behalve de afrit Enschede-West, gaat ook de oprit naar de A35 (richting Hengelo vanaf de Westerval) op de schop. Het is gebleken dat vrachtwagens meer ruimte nodig hebben om veilig af te slaan. De bochten worden verbreed. Deze werkzaamheden duren van vrijdag 9 november 20.00 uur tot maandag 12 november 5.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: