Live Live

AELS scherpt fotoregels aan voor vliegbasis Twente

Gepubliceerd: Zaterdag 11 augustus 2018 10:03

AELS scherpt fotoregels aan voor vliegbasis Twente

Vliegtuigfans van de Facebookpagina 'Farewell KLM Boeing 747' reageerden teleurgesteld toen sloopbedrijf AELS kenbaar maakte dat niet zomaar foto's en video's van de Boeings op de voormalige vliegbasis Twente op de pagina meer mochten worden geplaatst.

Aanleiding was een video in de Facebookgroep die na een klacht van AELS moest worden verwijderd. De leden vragen zich af waarom plaatjes van de twee enorme KLM-voertuigen niet meer mogen worden geplaatst op de openbare pagina. Want toen de vliegtuigen naar Twente kwamen werden er zelfs fotowedstrijden uitgeschreven.

Voorzichtig
Het is niet zo dat AELS helemaal geen foto's en video's meer wil. Maar het bedrijf zegt voorzichtig te zijn met wat er naar buiten komt van de KLM, omdat de maatschappij een grote klant is van de ontmanterlaar. „Wij hebben intern de afspraak gemaakt dat personeel foto's en films niet mag publiceren op social media zonder toestemming.”

Waarderen
Woordvoerder Van Heerden benadrukt dat de groep van liefhebbers wordt gewaardeerd. „Wij vinden dit platform, waar fans van dit vliegtuigtype samenkomen, heel erg leuk. Het is ook prima dat mensen hun eigengemaakte beelden hier delen.” De vliegtuigliefhebbers reageren opgelucht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: