Live Live

80 MVV-fans teruggestuurd naar Maastricht, ME deelt klappen uit

Gepubliceerd: Maandag 15 oktober 2018 17:01

80 MVV-fans teruggestuurd naar Maastricht, ME deelt klappen uit

De politie heeft zondagmiddag circa 80 fans van MVV teruggestuurd naar Maastricht, omdat ze weigerden mee te werken aan een alcoholtest. Op de terugweg, bij Deventer, werd een deel van die teruggestuurde fans vervelend en deelde de ME klappen uit.

De zes supportersbussen, met in totaal circa 240 fans, werden op de heenweg van de snelweg A1 gehaald en werden richting arrestantencentrum in Borne gedirigeerd, waar de controle plaats had. De controle op gebruik van alcohol nam zoveel tijd in beslag, dat de 160 Limburgers die wel door mochten pas in de Grolsch Veste arriveerden toen de wedstrijd tegen FC Twente al een aantal minuten bezig was. Volgens een woordvoerster van de politie waren de afspraken helder: op de heenweg geen alcohol in de supportersbussen en de naleving van die afspraak zou worden gecontroleerd.

Rellen in Utrecht
Voor aanvang van het seizoen stond het competitieduel tussen FC Twente en MVV als ‘autocombi’ op papier; fans uit Limburg zouden met eigen auto naar Enschede mogen komen. Maar nadat supporters van MVV zich eind september tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht hadden misdragen, werd die afspraak teruggedraaid. In Utrecht braken de MVV-supporters uit hun vak en mishandelden twee stewards en een beveiliger. De mobiele eenheid moest er toen aan te pas komen om de orde te herstellen. Een week later mochten de MVV-fans voor straf niet mee naar de uitwedstrijd tussen hun club en de beloften van FC Utrecht.

Buscombi
Fans uit Limburg bleven wel welkom in Enschede, maar dan alleen via een verplichte buscombi. „Dat is in onderling overleg besloten tussen FC Twente, de gemeente en politie”, aldus woordvoerder Ton Kamp van de gemeente. „Op sociale media krijgt burgemeester Van Veldhuizen de schuld, maar die stond hier in dit geval buiten.”

Te laat in stadion
Dat de 160 Limburgse fans die na de alcoholcontrole wél door mochten te laat in de Grolsch Veste arriveerden, lag volgens Kamp niet aan de politie of gemeente. „Of de bussen zijn te laat vertrokken uit Maastricht, of ze zijn onderweg opgehouden. Feit was dat ze te laat op de afgesproken plek arriveerden. ”

ME deelt klappen uit
De twee bussen zijn onder politiebegeleiding terug gegaan naar Maastricht. In Deventer werd een korte stop ingelast, waarbij supporters niet meer terug wilden in de bus. Enkele supporters keerden zich tegen de politie, waarna de mobiele eenheid met de wapenstok klappen uitdeelde.

Arrestantencentrum
Het was voor het eerst, dat er supportersbussen van de A1 werd gehaald en richting arrestantencentrum in Borne werden gedirigeerd. Volgens een woordvoerster van de politie gebeurde dat uit praktisch oogpunt. Het arrestantencentrum ligt relatief dicht bij de afrit van de snelweg en de politie beschikt er over alle faciliteiten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: