Live Live

7 uittips voor dit winterse weekend in Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 13:59

7 uittips voor dit winterse weekend in Enschede

Het is weer weekend en dat betekent dat wij een aantal leuke activiteiten in Enschede voor je op een rijtje hebben gezet. Ditmaal maar liefst zeven leuke activiteiten. Een fijn weekend!

1. Zuiderspeeltuin 90 jaar
Je hebt er misschien vroeger zelf wel eens gespeeld, de Zuiderspeeltuin. Ondertussen is de speeltuin ook het buurthuis van de wijk geworden. Zaterdag viert de speeltuin aan de Kuipersdijk het 90-jarig bestaan met allerlei activiteiten. De entree is gratis, de viering begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

2. Luisterlezing Woodstock 
Deze zaterdag is het exact 50 jaar geleden dat Woodstock werd gehouden. Het Amerikaanse festival duurde drie dagen en is het symbool geworden van de hippiecultuur en de roerige jaren ’60. Tijdens een lezing in de bibliotheek van Enschede zijn beelden te zien van optredens van onder meer Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin en Joe Cocker. De lezing is zaterdag om 13.30 uur in de bibliotheek, de entree is gratis.

3. Themamiddag over mammoet
Concordia en De Museumfabriek houden zondag een thema-middag over de mammoet. Je kunt zondag een film kijken in Concordia en aansluitend kun je een rondleiding volgen in de Museumfabriek. De film begint om 13.00 uur in Concordia, aansluitend is om 15.30 uur de rondleiding plus lezing in De Museumfabriek. Om 17.00 uur is het programma afgelopen. Een kaartje voor deze middag kost 14,50 euro.

4. Concert in Lonneker
Zondagmiddag speelt het duo Monique Kokkeler en Janne-Minke Nijp in de Kapel uit Liefde in Lonneker. Het duo speelt licht klassiek en popmuziek met een accordeon en een harp. Na afloop is er een collecte. De kapel aan de Dorpsstraat is open vanaf 16.00 uur, het concert begint om 16.30 uur en de toegang is gratis.

5. Sprookjeskoningin
Zondag is de gezellige familievoorstelling 'Sprookjeskoningin' in de Kleine Willem. Er wordt een komisch sprookje verteld door het jongNBE, de jeugdafdeling van het Nederlands Blazers Ensemble. Zij geven een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeares' Midzomermachtsdroom. Een kaartje kost 7,50 euro. De voorstelling begint om 14.30 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

6. Kleuren op muziek
Op zondag komt Lauringer muziek maken in Concordia. Je kunt tijdens het luisteren de tekeningen van Ilse Meijerink inkleuren. Tekenen wordt deze middag gecombineerd met livemuziek. De toegang is gratis. Deze activiteit begint om 15:00 uur aan de Langestraat 56. 

7. Doggy-date
Wijkboerderij 't Volbert houdt zaterdag hun eerste Doggy-date van het jaar. Vraag je partner, je buren of je vrienden mee te wandelen, met of zonder hond. De inloop is vanaf 13.00 uur. Deelname is gratis. Je vindt 't Volbert aan de Anemoonstraat 20 in Enschede. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lenneke Lingmont

Deel deze pagina: