Live Live

1,4 miljoen voor aanpak wateroverlast: Enschede voorbeeld voor rest van het land

Gepubliceerd: Donderdag 23 januari 2020 19:00

1,4 miljoen voor aanpak wateroverlast: Enschede voorbeeld voor rest van het land

Het werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen aan Enschede in mei vorig jaar betaalt zich uit. De gemeente krijgt van het rijk een subsidie van 1,36 miljoen euro voor aanpak van de wateroverlast in de stad. Daarmee doet Enschede een forse greep uit de rijksbijdrage van in totaal 4,8 miljoen euro die voor dit doel landelijk beschikbaar is gesteld voor pilotprojecten.

Bert Hellegers | Tubantia

Wethouder Jurgen van Houdt reageert verheugd op de toekenning van de minister. „Het betekent opnieuw een erkenning van de minister dat we als Enschede koploper zijn als het gaat om het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.”

Stadsbeek
De rijksbijdrage is bedoeld voor doortrekking van de stadsbeek. Daarvoor stelde waterschap Vechtstromen vorige week al een miljoen euro beschikbaar. „Naast de aanleg van de stadsbeek hebben we meerdere maatregelen genomen om wateroverlast door hevige regenval te voorkomen”, aldus Van Houdt. „Zo is ook de Roombeek opnieuw aangelegd en krijgt de Oldenzaalsestraat een enorme ondergrondse waterberging en een groenstrook met wadi’s aangelegd.”

Van Nieuwenhuizen toonde zich vorig jaar onder de indruk van de omvang van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat. „Enschede is een inspirerend voorbeeld voor de rest van het land”, verklaarde de minister.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: