Live Live

‘Website gemeente Enschede niet toegankelijk genoeg’

Gepubliceerd: Donderdag 14 februari 2019 17:12

‘Website gemeente Enschede niet toegankelijk genoeg’

De digitale dienstverlening van de gemeente Enschede behoeft nog de nodige verbeteringen. Dat is de conclusie van een donderdagmiddag verschenen onderzoeksrapport. De rekenkamercommissie schrijft daarin dat het taalgebruik eenvoudiger en de vindbaarheid van diensten op de gemeentelijke website beter kan.

Digitale steekproef
Inwoners beoordelen de digitale dienstverlening volgens de gemeente Enschede gemiddeld met een ruime 7. Deze beoordeling komt uit een steekproef onder ruim 900 respondenten van het zogeheten EnschedePanel.

De Rekenkamer plaatst kanttekeningen bij de representativiteit. Het panel heeft een ondervertegenwoordiging van lager opgeleide inwoners. En omdat het gaat om een digitale vragenlijst, worden per definitie alleen digitaal vaardige mensen bereikt.

‘Overweeg te stoppen met social media’
De Rekenkamer waarschuwt de gemeente dat de groep niet-digitaal vaardige inwoners niet onderschat mag worden. Het gaat om de groep van met name ouderen die moeite heeft met computergebruik, maar ook om mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en om laaggeletterden. Deze groep zou volgens de Rekenkamer beter in beeld moeten zijn.

Ook adviseert de Rekenkamer het gebruik van social media voor communicatie-doeleinden te heroverwegen. Er wordt door de gemeente weliswaar gebruik gemaakt van Facebook, Twitter en WhatsApp, maar inwoners geven volgens de Rekenkamer de voorkeur aan de meer traditionele digitale kanalen, zoals e-mail en digitale formulieren. Social media worden in dit geval volgens de onderzoekscommissie nauwelijks gebruikt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: screenshot Enschede.nl

Deel deze pagina: