Live Live

‘t Vaneker: oud maakt plaats voor nieuw

Gepubliceerd: Dinsdag 14 januari 2020 18:25

‘t Vaneker: oud maakt plaats voor nieuw

In ’t Vaneker is de mijlpaal van 100 verkochte kavels gehaald. Eind vorig jaar is een aantal voormalig defensiecomplexen aangekocht die gesloopt gaan worden. Daarmee breekt een nieuwe ontwikkelfase aan. Op 18 januari vindt er een informatiemiddag plaats in gebouw Z95 aan de Zuidkampweg.

Ernst Bergboer | 1Twente

De onlangs aangekochte panden behoren tot de nieuwere gebouwen die defensie op het terrein plaatste. Sloop ligt daarom voor de hand; ze hebben niet of nauwelijks enige architectonische of cultuurhistorische waarde. De materialen die vrijkomen bij de sloop worden zoveel als mogelijk hergebruikt. De inboedel moet door middel van een veiling voor particulieren een nieuwe bestemming krijgen. Wanneer die plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

Groter en groener
In de nieuwe plannen voor ’t Vaneker is een nieuw groen hart voor de woonwijk opgenomen en is er ruimte voor nieuwe kavels, die nog wat groter zijn. In totaal worden er 160 kavels gerealiseerd, variërend in grootte van 650 tot ruim 4000 vierkante meter. Op dit moment zijn er op de voormalige Duitse legerbasis 130 kavels uitgegeven, waarvan er nog 10 beschikbaar zijn. De rest is verkocht of in optie.

In trek
’t Vaneker, een wijk met kavels en woningen in het topsegment, is in trek, zo meldt de ontwikkelmaatschappij met diezelfde naam. Meer dan de helft van de kopers is afkomstig van buiten Enschede, “een ongekend hoog percentage voor zowel de stad als de woningmarkt in het algemeen.”

Wie nog een laatste keer een kijkje wil nemen in het voormalige defensiegebouw Z95 of meer wil weten over de nieuwe plannen, kan op 18 januari tussen 13:30 en 15:00 terecht aan de Zuidkampweg 18.

Foto: Frans Nikkels, © TC Tubantia.

Deel deze pagina: