Live Live

‘Sluiting zwembaden in Enschede is onnodig en totaal misplaatst’

Gepubliceerd: Zondag 13 oktober 2019 16:34

‘Sluiting zwembaden in Enschede is onnodig en totaal misplaatst’

Oppositiepartij CDA wil parkeergeld en de opbrengst van de ozb gebruiken om zwembaden voor Enschede te behouden.

Alleen nog een buitenbad en een instructiebad overhouden, en dertig man op straat. Dat zijn de directe gevolgen van een bezuiniging van 4 ton op de zwembaden. Het subtropisch deel van Aquadrome moet dicht en het Slagman ook, en daar komt niets voor terug. Oppositiepartij CDA heeft er geen goed woord voor over.

Onnodig en misplaatst
Het college heeft ‘angst en onzekerheid’ gezaaid met de bezuiniging op de zwembaden, vindt oppositiepartij CDA. ‘Volledig onnodig en totaal misplaatst’, aldus de fractie. Want volgens de christendemocraten is er een alternatief. De partij ziet geld op de plank liggen om zwemwater te behouden.

De fractie wil ‘uit de extra ozb-inningen en de extra parkeeropbrengsten geld reserveren om het zwemmen voor onze inwoners te handhaven’. Dat geld kan dan niet voor andere zaken ingezet worden, maar hoe deze gaten dan weer gedicht moeten worden laat het CDA in het midden.

Onzorgvuldig
Niet alleen is de forse bezuiniging, met sluiten van zwembaden als gevolg, onnodig; het college heeft zich ook als een stier in de porseleinkast gedragen door met niemand goed te overleggen, meent het CDA. ‘Dit college is onzorgvuldig omgegaan met alle emoties die er leven in de stad over de toekomst van de zwembaden. Alle zwemverenigingen in Enschede zijn nu in onzekerheid over hun toekomst.’

Met de zwemverenigingen zou niet of nauwelijks gesproken zijn over het plan en ook Sportaal zou slecht geïnformeerd zijn. ‘Basis voor een goede samenwerking is goede onderlinge communicatie. Het CDA is teleurgesteld dat de wethouder ervoor gekozen heeft om deze taakstelling rauw over de schutting te gooien.’

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: