Live Live

‘Rvs-gootjes op Stationsplein in Enschede zijn spekglad’

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 12:29

‘Rvs-gootjes op Stationsplein in Enschede zijn spekglad’

Hengeloër Ben Boksebeld gleed donderdagochtend op het Stationsplein in Enschede uit over een spekgladde rvs-goot. Hij trok bij de gemeente aan de bel om aan deze onveilige situatie een eind te maken. In het voorjaar wordt er een nieuw looppad aangelegd.

Het verhaal van Boksebeld staat niet op zich, zo bleek toen hij zijn verhaal vertelde op de hogeschool Saxion, waar hij werkzaam is. Collega’s vertelden hem ook uitgegleden te zijn op het Stationsplein. Boksebeld moet binnenkort een MRI-scan laten maken van zijn knie, want de huisarts vermoedt ernstiger letsel dan alleen een kneuzing en een beschadiging van het botvlies. Resultaat: zes weken geen sport voor de onfortuinlijke Hengeloër.

Hij is vrijdag gewoon aan het werk, maar wordt wel gehinderd door zijn pijnlijke knie. Hij kijkt terug naar het moment. „Terwijl ik het Stationsplein probeerde over te steken gleed ik uit op één van de stalen profielen die het plein in gelijke vierkanten verdelen. Blijkbaar waren ze door de regen spekglad geworden. Ik kwam hard op mijn knie terecht. Terwijl ik opstond vroeg een voorbijganger mij of het weer ging. Hij merkte op dat hij al veel mensen over die randen had zien uitglijden. Omdat collega’s hetzelfde hebben meegemaakt besloot ik het probleem bij de gemeente te melden.”

Meerdere klachten
Boksebeld meldde zich telefonisch bij de gemeente en toen hij zijn verhaal deed aan de telefoniste kreeg hij te horen dat er al meer mensen hadden gebeld. Eenmaal in contact met de afdeling Omgevingsbeheer kreeg de Hengeloër andermaal te horen dat ze daar op de hoogte waren van de problematiek met de gladde rvs-stroken en dat ze er melding van zouden maken.

De gemeente zit niet stil en pakt het probleem aan. „De stroken van rvs worden inderdaad glad bij sneeuw of regen. We zandstralen ze jaarlijks om ze ruwer te maken, maar dat blijkt niet afdoende om het helemaal veilig te maken”, zegt een woordvoerder van de gemeente. De afgelopen maanden is gezocht naar een duurzame oplossing voor het probleem en die is gevonden. „We gaan in het voorjaar een speciaal wandelpad aanleggen over de rvs-stroken van het station naar Saxion. Daarmee hopen we de veiligheid op het plein te vergroten voor wandelaars die vanuit het station in de richting van Saxion moeten”, aldus de zegsman.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: