Live Live

‘Meer weekendtoeristen in Enschede‘

Gepubliceerd: Donderdag 19 september 2019 15:55

‘Meer weekendtoeristen in Enschede‘

De campagne voor promotie van Enschede als weekendbestemming bereikt een miljoenenpubliek. De bedden in de zeven hotels zijn dit jaar tussen 80 en 90 procent bezet.

Sinds begin dit jaar probeert Enschede met een uitgebreide promotiecampagne toeristen voor een langer verblijf naar de stad te lokken. Gerichte acties op sociale media, reclame op radio, advertenties in bladen en posters op grote NS-stations moeten dit jaar minimaal 15.000 extra overnachtingen opleveren. Of dat doel wordt gehaald, zal volgens directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie pas volgend jaar blijken.

Opbrengst
„Dan volgt het jaaroverzicht van de opbrengst van de toeristenbelasting, gebaseerd op het aantal overnachtingen. Maar de voortekenen zijn heel goed. Alle zeven hotels in de stad melden een toename van het aantal toeristen. De bezettingsgraad is overal tussen de tachtig en negentig procent“, aldus Ter Brugge bij de start van het tweede deel van de campagne ‘Wanneer ga jij naar Enschede?‘

Cultuur
Waar in de eerste helft van het jaar de focus lag op thema's shoppen, fietsen, wandelen en evenementen, worden de komende maanden vooral de culturele en culinaire mogelijkheden in Enschede onder de aandacht gebracht. „Dat gebeurt offline en online via diverse media, zoals SkyRadio, NPO radio, Museumtijdschrift, Delicious en Foodies“, aldus Ter Brugge.

100.000 euro
Voor de campagne is dit jaar 100.000 euro beschikbaar. Het betreft de meeropbrengst van de toeristenbelasting, die in april 2016 is ingevoerd. Destijds is afgesproken dat jaarlijks 2 ton naar de gemeentekas zou gaan en extra inkomsten ten goede komen van toerisme. Ter Brugge: „Tot dusver is dit jaar middels diverse media een miljoenenpubliek bereikt om de bekendheid van Enschede te vergroten.“

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Enschede Promotie

Deel deze pagina: