Live Live

‘Hotels kunnen binnen 24 uur omgetoverd worden tot ziekenhuis’

Gepubliceerd: Woensdag 25 maart 2020 11:18

‘Hotels kunnen binnen 24 uur omgetoverd worden tot ziekenhuis’

Met name in het zuiden van Nederland worden hotels van Fletcher en Van der Valk nu gereed gemaakt voor de opvang van coronapatiënten. In Twente loopt het nog niet zo’n vaart, maar de draaiboeken liggen wel klaar.

Franklin Veldhuis | 1Twente

In het Van der Valk-hotel in het Limburgse Urmond kunnen vanaf dinsdagmiddag de eerste patiënten worden opgevangen. Paul van der Valk van de gelijknamige hotelketen laat weten dat ‘Hotel Hengelo al 25 jaar klaar staat voor alle hulpdiensten in de regio Twente’ en dat ook Van der Valk Enschede desgewenst kamers beschikbaar stelt: “Wij staan 24 uur per dag paraat om te helpen en hebben dat eerder ook gedaan bij grote rampen zoals de Vuurwerkramp. Ook nu werken wij hier voor de volle 100 procent aan mee als dat nodig is.”

Ook Fletcher Hotels worden ingericht als noodhospitaal. In Enschede is De Broeierd aangesloten bij deze keten. Het is er nu nog rustig, maar algemeen directeur Rob Hermans laat weten dat ‘honderd locaties met één druk op de knop binnen 24 uur beschikbaar gemaakt kunnen worden’. Het gaat in heel Nederland om 14.000 Fletcherbedden.

De veiligheidsregio’s hebben afgelopen weekend contact gezocht met de hotelketens. Op deze manier moet de druk op de ziekenhuizen verlicht worden. De opvangcentra zijn onder meer bedoeld voor mensen wiens toestand te slecht is om thuis te blijven, maar te goed voor een ziekenhuisopname.
Bij zowel Van der Valk Hengelo als De Broeierd in Enschede verblijven nu nog gasten en kunnen er vooralsnog ook nog gewoon kamers gereserveerd worden.

© 1Twente, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: