Live Live

‘Groeten uit Dalian’ volgt leerlingen Bonhoeffer in China

Gepubliceerd: Dinsdag 11 april 2017 16:21

ENSCHEDE – Leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede gaan voor een uitwisseling naar de Chinese stad Dalian. Verslaggever Jadrike Boels van Newsroom Enschede gaat mee met de scholieren en maakt elke dag een vlog.  

Jadrike Boels: “Ik ga samen met de leerlingen op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten met onze zusterstad. We wandelen samen over de Chinese Muur, volgen lessen op school en bezoeken een expositie over Enschede. Door de ogen van de leerlingen wil ik Enschede kennis laten maken met onze grote zus Dalian.” De vlogs laten zien hoe het er in China aan toe gaat op school en thuis.

 De reis naar China is gericht op beeldende kunst. De leerlingen van Bonhoeffer gaan met elkaar tekenen en schilderen en dit in gezamenlijkheid exposeren op Highschool #15. Op deze gerenommeerde school staat de helft van het aantal lessen in het teken van ‘fine arts’. Ook brengen de leerlingen een bezoek aan het museum Moderne Kunst Dalian, samen met drie studenten van de AKI die daar momenteel een half jaar stage lopen. Voordat de groep afreist naar Dalian wordt eerst wereldstad Beijing aangedaan. Daar maken zij kennis met de Chinese taal en cultuur door.

 De vlogs zijn vanaf 19 april dagelijks te zien op TV Enschede na het nieuws om 18.10 uur met elk uur een herhaling. Ook komen de vlogs op de website en de Facebookpagina van TV Enschede FM. De vlogs verschijnen ook op de website van Tubantia.

Deel deze pagina: